hits

Husk dette jenter!

Helsestasjonen er en fin ting. Egentlig var planen å kun ta 2,5 års kontrollen på William. Det gikk forresten veldig bra! Vekt, høyde,motorikk og språk er akkurat der det skal være. En mor kunne ikke vært mer stolt!

Meeen. Kom på en ikke så dum tanke! Fikk sms for en mnd tid siden at vi jenter født 1991 ellrr senere får gratis HPV-vaksine! Jeg tenkte at siden jeg er der, kan jeg like godt ta den. Jeg er egentlig litt redd for sprøyter, men ønsket å vise William at det ikke er noe farlig. Mission complete! Er skikkelig øm i armen, men elllers er formen nå fin.

Her er info om HPV-vaksinen:
Nesten alle tilfeller av livmorhalskreft skyldes et virus som heter humant papillomavirus (HPV). HPV smitter ved seksuell aktivitet og er svært vanlig. Derfor får nå kvinner født i 1991 eller senere tilbud om gratis HPV-vaksine. Tilbudet starter 1. november 2016 og varer i to år fremover.
HPV-vaksine beskytter mot to av de vanligste kreftfremkallende HPV-typene. Den anbefales til deg som er ung kvinne, også om du har debutert seksuelt. Vaksinasjonen består av tre doser som gis i løpet av 6-12 måneder. 

#helse #vaksine #gøy #stolt #familie #gutt #barn #helsestasjon

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar